ON TOUR

agendaWil je weten waar je ons kunt tegen komen, blader dan eens door onze agenda. Alle openbare evenementen zullen we benoemen, niet altijd zijn deze vrij toegankelijk. We proberen dit zo zorgvuldig mogelijk aan te geven. Privé evenement zijn niet zichtbaar.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BOKBIERDAG ZUTPHEN

oktober 13

BokHISTORIE NATIONALE BOKBIERDAG

In mei 1995 staken, o.a. Cor ten Barge, Arie Fluit en Jan Nieuwburg (toentertijd leden van de Horeca-evenementencommissie) de koppen bij elkaar en werd onder het genot van een biertje het idee geboren om een bokbier-evenement te organiseren. Samen met de Zutphense horecaondernemers werd dat najaar de eerste Bokbierdag neergezet wat in het teken stond van het presenteren van verschillende soorten bokbier van diverse brouwerijen in combinatie met feestelijke activiteiten.

Inmiddels is de Nationale Bokbierdag een waar begrip in de regio en ver daarbuiten en mag Zutphen op zondag 13 oktober 2019 tienduizenden bezoekers ontvangen tijdens alweer de 23e editie van deze bokbierdag. De nostalgische optocht met oude bierkarren, prachtig opgetuigde paarden en koetsen en oldtimers die traditiegetrouw aan het bierfeestje vooraf gaat, is al een evenement op zich dat vele bezoekers trekt. Jong en oud kan zich dan vergapen aan het moois wat voorbij komt. Een bezoekersaantal boven de 100.000 mensen is geen uitzondering.


Gegevens

Datum:
oktober 13
Website:
https://www.bokbierdag.nl